E-Belediye

Çözüm Merkezi
E-İmar
Talep Sorgulama
Borç Ödeme
Asfalt Çalışmaları
Kurs Kayıt
Vefat İlanları
Kent Rehberi

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR, “KAYSERİ MOBİLYADA DÜNYA MARKASI OLACAK”

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan Belediyesi, Orta Anadolu Kalkınma Birliği, Mobilyacılar Odası ve Erciyes Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısına katıldı. Projenin gerçekleşme sürecini adım adım takip eden ve Orta Anadolu Kalkınma Birliği’nin de Başkanlığını yürüten Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, mobilya üreticilerinin alt yapılarını güçlendirerek, dünya markası olma yolunda ilerlediklerini ifade etti.

Toplantı öncesi Başkan Çolakbayrakdar ve beraberindekiler, kısa adı MOBİTEK olan ve Orta Anadolu Kalkınma Birliği tarafından yürütülen Mobilya Üretim Altyapısını Güçlendirme Projesi’nin inşaat alanını ve ofislerini inceledi. MOBİTEK projesi inşaatının fiziki olarak tamamlandığını belirten Başkan Çolakbayrakdar, “MOBİTEK projesi, teknolojik aletlerinde alınması ile birlikte yakın zamanda mobilya sektörüne hizmet vermeye başlayacak. Bölgeye hizmet verecek olan MOBİTEK projesi, mobilya üretim alt yapısını güçlendirmenin yanı sıra mobilya sanayinin üretimini de sağlayacak. İmalat sektöründeki nihai ürünlerin pazarlanması ve yurt dışına açılmasıyla hem Kayseri hem de Türkiye ekonomisine ciddi manada katkı sağlayacak. Ayrıca mobilyada farklı tasarımların geliştirilmesi ile birlikte yeni üretimlerin oluşmasına imkan olacak. Proje,  hem istihdamı artıracak hem de mobilya üretiminde Kayseri’nin adını dünya üzerinde duyuracak. Şimdiden yapılan çalışmalar hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Projede emeği geçen herkese teşekkür eden Başkan Çolakbayrakdar, projenin daha hızlı tamamlanması için üzerlerine düşen görevi her zaman severek yapacaklarını sözlerine ekledi.