E-Belediye

Çözüm Merkezi
E-İmar
Talep Sorgulama
Borç Ödeme
Asfalt Çalışmaları
Kurs Kayıt
Vefat İlanları
Kent Rehberi

KOCASİNAN AKADEMİ YAZ KURSLARINA BÜYÜK İLGİ

Milli ve manevi değerlerin farkındalığını oluşturmak amacıyla hizmet veren Kocasinan Akademi’nin eğitimden spora, kültürden sanata açmış olduğu yaz kursları yoğun ilgi görüyor. Kocasinan Akademi yaz kurslarında çocuklar, tatili dolu dolu geçirirken bayanlar ise meslek sahibi oluyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Yeni Kocasinan’ın geleceğinin eğitimle şekilleneceğinin bilinciyle kurslara ağırlık verildiğini vurgulayarak, “Gelecek nesillere daha güçlü ve daha yaşanabilir bir Kocasinan bırakmak için yoğun gayret ve çaba sarfediyoruz. Bu kapsamda geleceğimizin teminatı yavrularımıza yönelik sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerle ilgili her alanda eğitim vererek, onların sosyalleşmesine, fiziksel ve zihinsel yönden gelişmelerine katkı sağlıyoruz. Tesislerimizde açtığımız kurslar sayesinde kursiyerler, tatil boyunca hem eğlenerek öğreniyor hem de sosyalleşerek keyifli zaman geçiriyorlar. Hanım kardeşlerimizin daha donanımlı bireyler olabilmeleri için farklı branşlarda meslek kursları açıyoruz. Açtığımız kurslara çocuklarımız, hanım kardeşlerimiz yoğun ilgi gösteriyor. Öncelikle ilgilerinden dolayı herkese teşekkür ederim. Kocasinan Akademi, Çocuklarımızı yetenek ve ilgi alanlarına yönlendirerek sosyal yaşama hazırlıyor. Aynı zamanda hanım kardeşlerimizin öğrendikleriyle, aile bütçesine, ülkemize ve Kayseri ekonomisine katkıda bulunmasını sağlıyor. Kocasinan Belediyesi olarak, eğitimden sağlığa, kültürden sanata hayatın her alanında ilçe sakinlerinin yanında yer alarak, Kocasinan’da yaşamanın ayrıcalık olduğunu gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan Akademi ile eğitim, sosyal, kültür, sanat, spor gibi hayatın her alanında bölge sakinlerimize daha iyi ve daha kaliteli hizmet vermeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Kursiyerler ise “Kadınlarımıza spor ve sosyal aktivitelerle, istihdam sağlayan aynı zamanda meslek edindirme kursları ile yetenek ve becerilerini geliştirme imkanı sunan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’a teşekkür ediyoruz” dedi.

Kocasinan Akademi Yakut Tesisi ve semt konaklarında çocuklar için; gitar, bağlama, ney, resim, satranç, ipli kukla yapımı, takı tasarımı, firografi, bilgisayar, İngilizce kursları; hanımlar için ise; ev yemekleri hazırlama, butik pasta ve çikolata yapımı, özel gün ve nikah şekerleri hazırlama, kağıt rölyef, giyim, nakış, ev tekstili hazırlama gibi kurslar veriliyor.