E-Belediye

Çözüm Merkezi
E-İmar
Talep Sorgulama
Borç Ödeme
Asfalt Çalışmaları
Kurs Kayıt
Vefat İlanları
Kent Rehberi

KOCASİNAN AKADEMİ YAZ KURSLARI FİNALİ BAKAN ÖZHASEKİYLE YAPILDI

Kocasinan Akademi'nin kadınlara ve çocuklara yönelik eğitimden spora, kültürden sanata açmış olduğu yaz kurslarının sertifika töreni gerçekleştirildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin de katıldığı törende 10 branşta eğitim gören 400'e yakın kursiyer sertifikalarını aldı.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar'ın ev sahipliğinde, Kocasinan Akademi Yakut Tesisinde düzenlenen sertifika törenine; Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Önceki Dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Önceki dönem Ekonomi Bakanı ve AK Parti Grup Başkanvekili - Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ilçe belediye başkanları, protokol eşleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Törende bir konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kocasinan Akademi tesisinin çok hızlı bir şekilde inşa edilip vatandaşın hizmetine sunulduğunu hatırlatarak, “Yaklaşık 1,5 yıl önce bu tesisin temelini attık ve Kocasinan Belediyesi çok hızlı bir şekilde tesisi tamamladı. Şimdi ise tesiste çeşitli eğitimler veriliyor. Tesisin bu tür hizmetleri bu şekilde vermesi bir başarı örneğidir. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum, eline sağlık. İnsanın memleketini sevmesi fıtriymiş. Bizlerde bu memleketin çocuğuyuz ve milletvekili arkadaşlarımızla birlikte Ankara’da Kayserilileri temsil ediyoruz. Şehrimize nasıl hizmet edeceğimiz hususunda sıkça istişareler gerçekleştiriyoruz. Kayserimiz için gece-gündüz demeden çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş da, Kocasinan Akademi’nin kurslarının; insan odaklı ve geleceğe yönelik faaliyet olduğunu niteleyerek, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar'ı tebrik etti.

AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis ise Ak Parti döneminde belediyeciliğin çağ atladığını vurgulayarak, “Belediyecilik anlamında Kayseri marka şehirdir. Bütün belediyelerimiz çok gayretli bir çalışma içerisindeler. Kocasinan Belediyesi ise kadınlara ve gençlerimize birçok alanda eğitimler veriyor. Kadınlar ve gençler için yapılan bu türlü hizmetlerden dolayı Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’a teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de Kocasinan’a yaptığı hizmetlerden dolayı Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’a teşekkür etti.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar da Kayserililere daha iyi hizmet sunabilmek için yoğun gayret sarf ettiklerini belirterek, “Kocasinan Belediyesi olarak rutin belediyecilik hizmetlerinin en iyisini yaparak, hemşehrilerimizin huzuru, mutluluğu ve refahını  artırmak için çalışıyoruz. Modern dünyada belediyecilik adına neler yapılıyor ise bizde aynısını hatta daha fazlasını Kocasinan da uygulamanın gayreti içerisindeyiz. Şükür Allah’a her geçen gün bir önceki günden daha iyisini yaparak ve bu azim ile çalışarak hemşehrilerimizin memnuniyetini kazanıyoruz. Kurmuş olduğumuz Kocasinan Akademi çatısı altında genç, yaşlı, kadın, erkek demeden herkesin kişisel donanımlarını artırmak, saklı kalmış yeteneklerini gün yüzüne çıkarmak için eğitim faaliyetlerini yürütüyoruz. Bununla da kalmıyor vatandaşlarımızla birebir ilgilenerek onların taleplerini kendinden dinliyor, ihtiyaç ve beklentilerine göre yerinde çözümler üretiyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Çolakbayrakdar, sosyal hizmetlere büyük önem verdiklerini vurgulayarak, “Kocasinan Gönüllüsü Projesi ile toplumsal hassasiyeti yüksek bu şehirde benimde anlatacaklarım var, benim de yapacaklarım var diyen yetişkinlerimizi ev ev, kapı kapı gezerek hizmet halkamıza dahil ediyoruz. Gençlik Kulübümüzle de gençler arasındaki arkadaşlık, kardeşlik köprülerini artırıyor, onların kişisel beceri ve yeteneklerine göre sportif faaliyetlerde bulunmalarına destek oluyoruz. Çocuk Kulübümüzle ise istikbalimiz, geleceğimiz çocuklarımızla mahalle mahalle geziyor gittiğimiz mahallede yaşayan çocuklar ile birlikte unutulmaya yüz tutan sokak oyunlarımızı canlı tutuyoruz ”şeklinde konuştu.

Başkan Çolakbayrakdar sözlerini “Hemşehrilerimizden aldığımız beraber olma duygusunun bize vermiş olduğu enerji ile beraber şehri yönetiyor ve güzelleştiriyoruz. Onlar ile gönül bağını içerisinde olmanın heyecanı ile “Gelecek Kocasinan’da ”diyoruz" şeklinde sözlerini noktaladı.

Konuşmalardan sonra sertifika törenine geçildi. Bakan Özhaseki, satranç turnuvasında birinci olan kursiyere hediyesini vererek, başarılarının devamını diledi. Ardından Başkan Çolakbayrakdar ve eşi Fatma Çolakbayrakdar, protokol , protokol eşleri ve davetlilere el emeği göz nuru ürünleri gezdirdi. Kocasinanlı çocukların ve hanımların ortaya koydukları başarılı eserler, katılımcıların takdirini kazandı. Kocasinan Akademi ev sahipliğinde gerçekleşen program Sokak Oyunları Şenliği ile sona erdi.