E-Belediye

Çözüm Merkezi
E-İmar
Talep Sorgulama
Borç Ödeme
Asfalt Çalışmaları
Kurs Kayıt
Vefat İlanları
Kent Rehberi

KOCASİNAN’DA MİNİ DÜNYA KUPASI HEYECANI

Kocasinan Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen   1.Mini Dünya Kupası 2. Tur maçları için eşleştirmeler Kocasinan Belediyesi seminer salonunda yapıldı. 27 ülkeden 28 takımın mücadele ettiği turnuvada bir üst tura yükselen takımlar arasında fikstür çekildi. İlk kura çekimini Kocasinan Belediyesi takımı adına gerçekleştiren Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, spor çatısı altında kardeşlik ve dostluğu pekiştirmeyi hedeflediklerini vurgulayarak, turnuvaya katılan takımlara başarılar diledi.

Programa, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın yanı sıra Gençlik Hizmetleri ve Spor  İl Müdür Yardımcısı Yakup Deliktaş, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Musa Soykarcı, Kocasinan Şimşekspor Takımı Genel Koordinatöru Fehmi Kuş, Kocasinan Belediyesi Spor Merkezi Müdürü ve milli sporcu Fatih Töme, Anadolu Spor Gazetecileri ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Yavuz Navruz, Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yahya Polat ve farklı ülkelerden gelip Kayseri’de eğitim gören üniversite öğrencileri katıldı.

Programda konuşma yapan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, belediye olarak spora büyük önem verdiklerini vurgulayarak “Kayserimize değişik ülkelerden gelip misafir olan öğrencilerimiz arasında kardeşlik ve dostluğun pekiştirilmesine katkı sunuyoruz. 27 ülkenin katıldığı turnuva sonucunda dostluk kazanacak. Sporun çatısı altında kardeşlik ve dostluğu pekiştirmeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda ilçede bulunan lise ve ilköğretim okulları arasında da bir turnuva düzenleyeceğiz. Bu yıl ilkini yaptırımız 1.Mini Dünya Kupası’nın önümüzdeki yıllarda daha büyük organizasyona dönüşeceğini ümit ediyorum” şeklinde konuştu.

Kocasinan Belediyesi olarak her zaman spora ve sporcuya destek verdiklerini vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, “Kocasinan Spor Kulübümüzle masa tenisinde tarihe geçen başarılar elde ettik. Masa tenisi takımımız Avrupa Masa Tenisi Federasyonu ETTU kupasında C grubunu lider tamamlayarak bir üst tura çıktık. Ümit ediyorum masa tenisi takımımız önümüzdeki günlerde Romanya’da da başarılarla dönecekler. Kocasinan Spor Kulübü olarak Masa Tenisi Federasyonuna bir talebimiz oldu. Masa tenisine ev sahipliği yapmak isteğimiz olumlu karşılık gelirse yurt dışındaki masa tenisi sporcularını Kayserimizde bir araya getireceğiz. Kocasinan Şimşekspor ile birlikte ise futbolun alt yapısını güçlendirmek için destek veriyoruz. Ayrıca tekvando, boks gibi diğer spor dallarında da desteğimiz artarak devam edecek” ifadelerini kullandı.

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Musa Soykarcı ise dünyanın dört bir yanından gelen öğrencilerin turnuvaya katılmasının memnuniyet verici olduğunu belirterek, “İlimizdeki üniversitelerden 27 ayrı ülkeden öğrencinin turnuvaya katılmasından dolayı çok mutlu oldum. Futbol, birleştirici en büyük unsurdur. Bu birleştiriciliğe katkı sunduğu için başta Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar olmak üzere ekibine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan takımı adına ilk kura çekimini yaptı. Ardından takım kaptanları fikstürleri çekti.

1.Mini Dünya Kupası’nda 2.turda oynanacak maçlar şöyle; “Çad-Gambiya, Türkiye- Etiyopya, Cezayir- Tayland, Fil Dişi- Uganda, Kocasinan-Gana, Kırgızistan- Cibuti, Somali-Kazakistan, Gine- Türkmenistan”.