E-Belediye

Çözüm Merkezi
E-İmar
Talep Sorgulama
Borç Ödeme
Asfalt Çalışmaları
Kurs Kayıt
Vefat İlanları
Kent Rehberi

KOCASİNAN’DA DAHA SAĞLIKLI NESİLLER İÇİN OKULLAR TEMİZLENİYOR

Sosyal belediyecilik alanında Türkiye’ye örnek olacak projeleri hayata geçiren Kocasinan Belediyesi’nin ‘Daha sağlıklı nesiller için’ başlattığı okullarda hijyenik temizlik çalışmaları aralıksız sürüyor.

Kayseri’de bir ilk olan ‘Okul Temizlik Hijyen Ekibi’ uygulamasını 2016 yılı birinci döneminde başlatan Kocasinan Belediyesi, okullarda her gün titiz bir temizliğin yanı sıra hafta da bir de Dünya Sağlık Örgütü’nün onayladığı yeni nesil U.L.V. ilaçlama sistemiyle dezenfekte çalışması yapıyor. Temizlik çalışmasıyla özellikle mikroorganizmaların ve salgın hastalıkların yayılmasını önleyen Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, eğitim-öğretim yılının 2. döneminde de öğrencilere daha sağlıklı ortam sunuyor.

Kocasinan sınırları içerisinde bulunan toplam 62 ilköğretim okulda; lavabo ve tuvaletler gibi sıhhi mekan temizlikleri her gün 4 farklı ekip ve 16 kişi tarafından gerçekleştiriliyor. Ekipler, haftada bir de mikroorganizmalara karşı hijyen temizliği yapıyor. Bununla birlikte ekiplerin başında bulunan, konularında uzman biyolog, ziraat mühendisi ve sağlıkçılar da denetim gerçekleştiriyor.