E-Belediye

Çözüm Merkezi
E-İmar
Talep Sorgulama
Borç Ödeme
Asfalt Çalışmaları
Kurs Kayıt
Vefat İlanları
Kent Rehberi

KOCASİNAN’DA OKULLAR GERİ DÖNÜŞÜM İÇİN YARIŞIYOR

Kocasinan Belediyesi, geleceğe daha temiz ve daha yaşanabilir bir çevre bırakmak adına her geçen gün yeni çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Bu kapsamda Kocasinan Belediyesi, ilçe genelindeki ilkokul ve ortaokullara yönelik ‘E-atık Toplama Yarışması’ başlattı. Geri dönüşüme daha fazla katkı sağlamak amacıyla başlatılan yarışma ile toplumda çevre bilincinin geliştirilmesi ve farkındalık oluşturarak nitelikli nesiller yetiştirilmesi hedefleniyor.

Çevre dostu belediyecilik anlayışıyla projeler ve hizmetler ortaya koyduklarını vurgulayan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar,  “Daha güzel yarınlara ulaşmamız için geri dönüşüme ayrı bir önem veriyoruz. Çevre bilincinin kazandırılması, kaynakların verimli kullanılması ve atıkların ayrıştırılması konusunda hassas bir belediyeyiz. Bu çerçevede doğayı ve çevreyi korumak için sürekli yeni projeler üretiyoruz ve yarışmalar düzenliyoruz. Yeni yarışma ile toplumumuzun çevre duyarlılığını artırmayı hedefliyoruz ve böylelikle gelecek nesillere daha temiz Kocasinan bırakacağız. Çevreye karşı gösterdikleri duyarlılık konusunda gönüllü olarak yarışmaya destek veren herkese teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

Kocasinan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, yarışma kapsamında ilçe genelinde tüm ilkokul ve ortaokul sınıflarına, ‘Elektrikli ve Elektronik Atık Toplama’ noktaları yerleştirdi. Yarışma ile kullanım ömrünü tamamlamış elektrikli ve elektronik atıkları toplayarak, hem ürünlerde bulunan tehlikeli maddelerin çevreye verebileceği olası zararların önüne geçilecek, hem de ülke ekonomisine büyük ölçüde katkı sağlanacak. 25 Mayıs tarihinde sona erecek olan yarışmada;  birinci olan okula; projeksiyon cihazı, ikinci olan okula; masalı satranç takımı, üçüncü olan okula ise spor seti hediye edilecek.