E-Belediye

Çözüm Merkezi
E-İmar
Talep Sorgulama
Borç Ödeme
Asfalt Çalışmaları
Kurs Kayıt
Vefat İlanları
Kent Rehberi

KOCASİNAN AKADEMİ SERGİSİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Kocasinan Akademi’nin İldem Park Alışveriş Merkezi’nde açmış olduğu el emeği göz nuru eserlerden oluşan sergi, bölge sakinleri tarafından büyük beğeni topladı. Sergiyi ziyaret eden Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’a kursiyerler tarafından zeytin dalı tablosu hediye edildi.

Stantları beğeniyle inceleyen Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, el emeği göz nuru ürünler hakkında eğitmenlerden bilgi aldı. Bölge sakinleri tarafından yoğun ilgiyle karşılanan Başkan Çolakbayrakdar, onlarla sohbet edip, hal hatır sordu. Fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşları da geri çevirmeyen Başkan Çolakbayrakdar’a kursiyerler tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’ de sürdürdüğü operasyona ismini veren zeytin dalı tablosu hediye edildi. Başkan Çolakbayrakdar, “Mehmetçiğimiz en kısa zamanda yurtlarına sağ salim dönmeleri için dua ediyoruz. Rabbim Türk ordumuzu muzaffer eylesin. Vatan savunması için sınır ötesinde terör devleti kurmak isteyenlere karşı Mehmetçiğimiz Zeytin Dalı Operasyonunu gerçekleştiriyor. Bu operasyona ellerinden geldiğince desteğini gösteren kursiyerlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kocasinan Akademi’nin her geçen gün büyüdüğünü vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, “Hanım kardeşlerimiz kısa sürede neler yapabileceklerini gösterdikleri el emeği göz nuru eserleri sergileniyor. Yeterli mekan olmadığından ürünlerin bir kısmı sergileniyor. Önümüzdeki günlerde daha büyük mekanda Kocasinan Akademi kursiyerlerin yapmış olduğu ürünler sergilenecek. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Başarılı eserleri inceleyen Kayserililer, el emeği göz nuru eserlerin ve geçmişten günümüze kadar nakışla işlenmiş eşyaların gün yüzüne çıkartılmasından son derece mutlu olduklarını söyledi.

Renkli görüntülerin oluştuğu sergide, neyin büyüleyici sesi ile Kayserililer, yer yer manevi haz yaşarken çocuklar ise çeşitli etkinliklerle keyifli bir hafta sonu geçirdi.

Kocasinan Akademi eğitimcilerinin ve kursiyerlerinin çalışmalarından oluşan sergide; 3D tablo ile Türk Bayrağı yapımı, Robotik uygulama, çini, seramik biçimlendirme, dolgu bebek yapımı, geleneksel nakışlar, keçe aksesuarları, çeyiz ürünleri, takı tasarımı, ev tekstil ürünleri, elde Türk işlemeleri, filografi, dekoratif ev aksesuarları, canlı çiçek tanzimi, kağıt rolyef, ahşap ve cam boyama, resim ve yazma kenarı işleme gibi çalışmalar yer aldı.