E-Belediye

Çözüm Merkezi
E-İmar
Talep Sorgulama
Borç Ödeme
Asfalt Çalışmaları
Kurs Kayıt
Vefat İlanları
Kent Rehberi

KOCASİNAN’DA ÖĞRENCİLER MİLLİ DEĞERLERLE YETİŞTİRİLİYOR

Kocasinan Belediyesi ve Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle İstiklal Marşı’nın Kabulü ’nün 97. ve Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümleri dolayısıyla ilçe genelinde okullar arası yarışmalar düzenlendi. İstiklal Marşı’nı en güzel okuma ile Çanakkale şiirlerini en güzel okuma yarışmasında birbirleriyle yarışan öğrenciler performanslarıyla göz doldurdu.

Kocasinan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezi konferans salonunda düzenlenen etkinliğe Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Öztürk, Kocasinan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ahmet Kasım Herdem, milli eğitim şube müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Öğrencilerin milli birlik ve beraberlik duygularını daha da pekiştirmek amacıyla düzenlenen program, bölge yarışmalarında birinci olan 12 öğrencinin katıldığı en güzel İstiklal Marşı okuma yarışmasıyla başladı. Yarışmada öğrencilerin birbirinden güzel performanslarıyla duygu dolu anlar yaşanırken jüri üyeleri puanlamada zorlandı. Yarışmaya katılanlar; ezbere okuma 10 puan,  vurgu ve tonlamayla okuma 10 puan, jest ve mimikleri kullanma 10 puan, duraklamaları uygun okuma 10 puan, şiir diline uygun okuma 10 puan, ses tonunu ve nefesini ayarlama 10 puan, kelimeleri doğru ifade etme 10 puan, ses ve müzik uyumu 10 puan, sahne hakimiyeti 10 puan ve öğrencinin kıyafeti 10 puan olmak üzere toplam 100 puan üzerinden değerlendirildi.

İstiklal Marşı Okuma Yarışması’nda puanlama sonucunda finale kalan Ortaokullar arası birinci Huriye Eren Ortaokulu öğrencisi Yağmur Tezcan, ikinci Salih Avgın Paşa Ortaokulu öğrencisi Sena Solakça, üçüncü ise Emel Tarman Görme engelliler Ortaokulu öğrencisi Rabia Kökkaya oldu. İlkokul sıralamasında ise birinci Cevdet Sunay İlkokulu öğrencisi Efsa Karaca, ikinci Gazi Osmanpaşa İlkokulu öğrencisi Rabia Varol, üçüncü ise Mehmet Ali Bakkaloğlu öğrencisi Mehmet Efe Koçer oldu.

Ardından Çanakkale şiirlerini en güzel okuma yarışmasıyla devam etti. Öğrenciler, Çanakkale şiirlerini en güzel şekilde okumaya çalıştı. Sonrasında ise dereceye giren öğrencilere çeşitli ödül ve armağanlar verilmesiyle program sona erdi.