E-Belediye

Çözüm Merkezi
E-İmar
Talep Sorgulama
Borç Ödeme
Asfalt Çalışmaları
Kurs Kayıt
Vefat İlanları
Kent Rehberi

KOCASİNAN BELEDİYESİ’NDEN SPORA VE SPORCUYA TAM DESTEK

Kocasinan Belediyesi, Mayıs ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar yönetiminde gerçekleştirilen meclis toplantısında 16 gündem maddesi görüşülerek, karara bağlandı. Meclis toplantısında konuşan Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan Belediyesi olarak her zaman spora ve sporcuya destek verdiklerini vurguladı.

Kocasinan Belediyesi Meclis Salon'unda gerçekleştirilen meclis toplantısında, 16 gündem maddesi görüşüldü. Toplantıda ilk olarak, Kocasinan Belediye Meclis Üyesi İsa Ferah’ın 24 Haziran seçimlerinde milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etmesi ile ilgili madde görüşüldü. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Çolakbayrakdar, “Belediye Meclis Üyemiz İsa Ferah arkadaşımız, milletvekili aday adaylığı için meclisimizden istifa etmiştir. İsa Bey’e başarılar diliyoruz. Yerine görev alan Ahmet Yılmaz’a ise Rabbim, güzel hizmetler yapmayı nasip etsin” dedi.

Daha sonra Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanlığı ve Kocasinan Belediyesi Spor Kulübüne yardım talebi görüşüldü. Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan Belediyesi Spor Kulübü’nün yurt içi ve yurt dışında katıldığı müsabakalarda başarılar elde ettiğini hatırlatarak, “Kocasinan Belediyesi Spor Kulübü sporcuları her branşda bizim yüz akımız. Kocasinan Belediyesi olarak bütçemizin imkanları doğrultusunda spora destek oluyoruz. Yaptığımız hizmetlerle geleceğimizin teminatı çocuklarımıza daha iyi imkanlar sağlıyoruz” ifadelerini kullandı. Başkan Çolakbayrakdar’ın açıklamasının ardından oylanan madde oy birliği ile kabul edildi.

Toplantıda ayrıca, Beyazşehir Mahallesi 2 parseldeki parka Şehit Abuzer Doğan, Barbaros Mahallesi’nde parka Şehit Mehmet Emin Kocaman isminin verilmesi kararı alındı. Konuyla ilgili kısa bir değerlendirme yapan Başkan Çolakbayrakdar, “Şehitlerimizin isimlerini yaşatmak noktasında elimizden geldiğince yoğun gayret sarf ediyoruz. Bir kez daha dile getiriyorum ki; vatanını, milletini ve kutsal değerlerini korumak için savaşan ve bu uğurda canını veren aziz şehitlerimiz asla unutulmayacak. Bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz. Gazilerimize de sağlık sıhhat içerisinde hayırlı uzun ömürler diliyorum” diye konuştu.

Toplantıda ardından Şeker, Alsancak, Cırgalan, Sümer, Mimarsinan, Erkilet, Elagöz, Ziyagökalp, Yunusemre ve Yavuzselim Mahallerinde çeşitli imar plan maddeleri görüşülüp, İman Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Toplantının son gündem maddesinde yer alan Kocasinan Belediyesi Spor Kulübü Masa Tenisi Takımı sporcu ve antrenörlerine ödül verilmesi oy birliğiyle kabul edildi. Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinanlı Millilerin başarıdan başarıya koştuklarını vurgulayarak, “Masa tenisi takımımız bizi sürekli gururlandırıyor. Aldığı ödüller derecelerle takımımız başarıdan başarıya koşuyor. Son olarak İsveç’in Halmstad kentinde Türkiye’yi temsil eden Kocasinanlı Millilerimiz; Özge Yılmaz ve Betül Nur Kahraman, karşılaşmalarda üstün performansları sayesinde A Milli Takımımız, Türkiye tarihinde ilk defa Dünya Süper Ligi’ne yükseldi. Takımımızın kuruluşundan bugüne kadar emeklerinden dolayı Bekir Yıldız’a teşekkür ediyorum. Sağolsun Bekir Abimizin vermiş olduğu emekleri bugün taçlandırılmaktadır. Bizler de bu gururu paylaşıyoruz. Kocasinan Belediyesi olarak her zaman sporun ve sporcunun yanındayız” şeklinde konuştu.

Başkan Çolakbayrakdar, Mayıs ayı meclis toplantısında alınan kararların şehrimize ve ülkemize hayırlı olması temennisinde bulunmasıyla toplantı sona erdi.

Öte yandan Meclis Üyelerine, Kocasinan Belediyesi tarafından hazırlanan ‘Gevher Nesibe Şifahanesi ve Tıp Medresesi’ kitabi hediye edildi.