E-Belediye

Çözüm Merkezi
E-İmar
Talep Sorgulama
Borç Ödeme
Asfalt Çalışmaları
Kurs Kayıt
Vefat İlanları
Kent Rehberi

FATMA ÇOLAKBAYRAKDAR, YEMLİHALI KADINLARIN GÖNLÜNÜ FETHETTİ

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın MOBİTEK Projesi için yurt dışında olduğu günlerde; eşi Fatma Çolakbayrakdar da Kocasinan sakinleri için koşturmaya devam etti. Kocasinanlı kadınlarla sık sık bir araya gelen Fatma Çolakbayrakdar, bu sefer Yemliha’nın büyüklerini Akademi Yakut Tesisinde ağırladı. Tesiste hoşça vakit geçiren Yemliha’nın emektar teyzeleri, Anadolu kadının sanatçı ruhunu sergilemeyi ihmal etmedi. Teyzelerin arasında kendi yazdığı şiiri okuyan da vardı, türkü ve ilahi söyleyen de…

Kocasinan Akademi Yakut tesisinde Kocasinan’ın kadim büyüklerini ağırlayan Fatma Çolakbayrakdar, büyüklerin elini öptü, gönüllerini aldı. Kadim büyüklerin hayır duasını alan Fatma Çolakbayrakdar, gönüllerde hoş seda bıraktı. Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen programda Fatma Çolakbayrakdar, “Eşim Ahmet Bey ile birlikte büyüklerimizi her fırsatta ziyaret edip, istek ve taleplerini dinliyoruz. Ayrıca ‘Hoş Geldin Bebek Seti’ ile göz aydın ziyaretlerimiz oluyor. ‘Bugün Sizdeyiz’ projesiyle de evlerde hanım kardeşlerimizin istek ve taleplerini dinliyoruz. Bugün de sizler bizim misafirimiz oldunuz. Büyüklerimiz için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Bizler her zaman sizlerin yanındayız. Değerli büyüklerimize hayırlı ve sağlıklı uzun ömürler diliyorum” ifadelerini kullandı.

Yemliha’nın kadim büyükleri ise misafir edilmekten mutlu olduklarını belirterek, “Böyle güzel bir ortamda bizleri ağırladıkları için Başkanımızın eşi Fatma Çolakbayrakdar’a çok teşekkür ederiz. İmkanlarımız olmadığı için bu etkinlik bizim açımızdan çok güzel oldu. Bizlere her zaman destek veren Belediye Başkanımız Ahmet Çolakbayrakdar’a ve eşine teşekkür ediyoruz” dedi.

Fatma Çolakbayrakdar’ın sıcakkanlı sohbetinden etkilenen Yemliha’nın emektar teyzeleri, Anadolu kadınının şairane ruhunu sergiledi. Toplantıya katılanlardan Yemlihalı Zahide Göçer’in memleketi için yazmış olduğu şiir, büyük alkış topladı. Hanımlar, hoş sohbetlere imza attıkları toplantıda hep birlikte ilahiler ve türküler seslendirmeyi de ihmal etmedi.