E-Belediye

Çözüm Merkezi
E-İmar
Talep Sorgulama
Borç Ödeme
Asfalt Çalışmaları
Kurs Kayıt
Vefat İlanları
Kent Rehberi

KOCASİNAN, İKİ MUHTEŞEM ETKİNLİĞE İMZA ATTI

Kocasinan Belediyesi, Geleneksel Erkilet Kedi Bacağı Tanıtımına ve Kocasinan Akademi Erkilet General Emir Uzay ve Havacılık Merkezi’nin resmi açılışına ev sahipliği yaptı. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, açılışta yaptığı konuşmada, “Hizmetlerimizle Kocasinan’ımızı geleceğe taşımaya devam edeceğiz” dedi.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Geleneksel Erkilet Kedi Bacağı Tanıtım etkinliğine; Önceki Dönem Ekonomi Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, Vali Yardımcısı M. H. Nail Anlar, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ilçe belediye başkanları, kamu, kurum ve kuruluşların temsilcileri, Kocasinan Meclis Üyeleri, davetliler ve bölge sakinleri katıldı.

Etkinlikte konuşan Önceki Dönem Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, geleneksel bir ürünün böylesi bir etkinlikle tanıtılması için gayret eden Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’a teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise gelecek nesillere iletilmesi açısından düzenlenen etkinliğin çok önemli olduğuna vurgu yaparak, “Kayseri’nin eşi benzeri olmayan yöresel değerleri var. Kocasinan ilçemizde Cırgalan biberi, Yamula’nın patlıcanı, Gömeç’in fasulyesi ve Erkilet’in kedi bacağı gibi... bunların hepsi bizim değerlerimizdir” diye konuştu.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ise Kayseri’nin yöresel ürünlerini tanıtmak ve markalaştırmak için aralıksız çalıştıklarını belirterek,  “Yerel değerlerimize sahip çıkarak, onların tanıtılması, gelecek nesillere aktarılması, markalaşması ve ekonomiye kazandırılması hususunda elimizden gelen gayreti ortaya koyuyoruz. Şüphesiz Kayseri,  mantısı, pastırma ve sucuğu eşsiz tatları herkes tarafından bilinen, işin başında anılması gereken lezzetlerimiz. Meşakkatli bir yapım süreci isteyen kedi bacağının aynı şekilde mantı ve pastırmamız gibi Kayseri ile özdeşleşmiş olarak bilinir olmasını arzu ederiz. İnşallah bu çabalarımız karşılık bulur ve ilçemize özgü bu yöresel ürünlerimiz, ülkemizde ve dünyada tanınan ürünler haline gelirler” ifadelerini kullandı.

Kayseri belediyeciliğin Türkiye’ye örnek olduğuna dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, “Özellikle son 25 yılda belediyelerimiz ve belediye başkanlarımız, insan yaşantısını ilgilendiren, toplum yararına olan her ne varsa, bu alanların tamamına da el atarak, örnek bir belediyecilik anlayışı geliştirmişlerdir. Bu belediyecilik anlayışının gereği olarak, sosyal, kültürel, ekonomik ve sportif alanlarda, halkımızın ihtiyaçlarını karşılamak ve onların bu alanda gelişmelerine katkı sağlamak, öncelikli hedeflerimiz arasında bulunmaktadır. Bu konuda Türkiye’de örnek olabilecek işler hayata geçiren ve model olan belediyecilik faaliyetleri gerçekleştiren Sayın Özhaseki Başkanımızın yapmış olduğu işler bugün herkes tarafından takdir edilmekte ve örnek alınmaktadır. Bu noktada değerli Başkanımıza şehrimize yapmış olduğu hizmetlerden dolayı şükranlarımı arz ederim. Bizim belediyecilik anlayışımız da kuşkusuz bu çizgi üzerine; merkezine insanı alan, insan odaklı çalışan, proje üreten, ötekileştirmeden bağrına basan bir çizgi ile devam edecektir” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol ile birlikte kazanın başına geçen Başkan Çolakbayrakdar, kazan içerisinde pişirme aşamasından başlayarak kedi bacağı yapımını anlattı. Ardından Başkan Çolakbayrakdar, davetlilere ve vatandaşlara kedi bacağı ikram etti.

Sonrasında ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'nin katılımıyla Kocasinan Akademi Erkilet General Emir gençlik Merkezi’nin resmi açılışı gerçekleştirildi.

Tesisi çok beğendiğini dile getiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Kocasinan'a yapılan yatırımlardan dolayı Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar'ı tebrik ederek, teşekkür etti.

Tesis de verilen eğitimler hakkında protokole detaylı bilgi aktaran Başkan Çolakbayrakdar, “Kocasinan Akademi olarak çocuklarımızı ve gençlerimizi geleceğe hazırlıyoruz. Çocuklarımızın çağın teknolojisini yakalayacak, bilgi ve tecrübe ile donatmak için; uygulamalı dersler veriyoruz. Artık çocuklarımız değişik fonksiyonlar icra eden özgün robotları kendiler yapıyorlar ve aldıkları yazılım eğitimleri ile elektronik devreler hazırlıyorlar. Geleceğin Kocasinanlı çocukları bu çatı altında çok daha özgüvenli yetişiyorlar. Gençlerimiz, Gençlik Merkezimizde kendi modelledikleri İHA’ları, 3D yazıcılar ile kendiler imal ediyor, yazılımlarını kendiler yapıyor ve kendiler uçuruyorlar. İnşallah bundan sonraki TEKNOFEST’de Kayserili gençlerimizin Kocasinan Akademi çatısı altında yaptıkları çalışmalar ile hep beraber gururlanacağız” şeklinde konuştu.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından tesiste yapılan füze gökyüzüne fırlatıldı.