E-Belediye

Çözüm Merkezi
E-İmar
Talep Sorgulama
Borç Ödeme
Asfalt Çalışmaları
Kurs Kayıt
Vefat İlanları
Kent Rehberi

KOCASİNANLILARA SAĞLIK ALANINDA İKİ DEV ESER

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Beşparmak ve Turgutreis Mahallerinde yapımı devam eden Aile Sağlık Merkezi’nde incelemelerde bulundu. İncelemenin ardından konuşan Başkan Çolakbayrakdar, belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra sağlık alanındaki yatırımlarla da Türkiye’ye örnek olduklarını vurguladı.

Kayserililerin yaşam kalitesini yükseltmek için dev sağlık yatırımlarına imza atan Başkan Çolakbayrakdar’a incelemeler sırasında İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli ile Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. İsmail Kılıç eşlik etti. Bir hayırsever ’in katkısıyla, Beşparmak Mahallesi’nde yapımı devam eden Aile Sağlık Merkezi’ndeki çalışmaları inceleyen Başkan Çolakbayrakdar, Kayserililere daha güzel hizmetler vermek için yoğun gayret sarf ettiklerini vurguladı. Başkan Çolakbayrakdar , “Daha önce hizmet vermekte olan Aile Sağlığı Merkezi; uygun şartlarda olmadığından dolayı yenilenmesi gerekiyordu. Bir hayırseverimizin desteği ile birlikte mahallemize daha çağdaş normlarda bir sağlık merkezi yapılması için çalışmalara başlamıştık. İnşallah önümüzdeki günlerde sağlık merkezi hizmete girerek bu bölgede yaşayan hemşehrilerimize hizmet vermeye başlayacaktır. Kamunun ihtiyacı olan gerek sağlık merkezleri, okullar ve benzeri yapılarla ilgili Kocasinan Belediyesi olarak bizim bünyemizde ve hayırseverlerimizin katkılarıyla Kocasinan'ımızın her mahallesinde olduğu gibi bu örnekler de gün yüzüne çıkmaktadır. Bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de üzerimize düşeni fazlasıyla yapacağız. Rabb'imden hayır sahiplerine daha çok vermesini ve bölge sakinlerimizin bu tesisi sağlıklı günler de kullanmalarını diliyorum” ifadelerinin kullandı.

Başkan Çolakbayrakdar, Yeni Kocasinan için her alanda yatırımları artırarak, çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli ise sağlık konusunda desteklerinden dolayı Başkan Çolakbayrakdar’a teşekkür ederek, “Buradaki Aile Sağlığı Merkezi’nde psikolog ve diyetisyen gibi birimlerin bulunacağı hizmetler planlıyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kocasinan Belediyesi tarafından Turgutreis Mahallesi’ne bin 800 metrekare alanda inşa edilen Aile Sağlık Merkezi’ndeki çalışmaları inceleyen Başkan Çolakbayrakdar ve Ali Ramazan Benli, yetkililerden bilgiler aldı. Başkan Çolakbayrakdar, mahallelerin ihtiyaçlarına göre hizmetler ürettiklerine dikkat çekerek, “Sağlık Merkezimiz açıldığı zaman, komşu mahallelere de hizmet verecek. Şimdiden bölge sakinlerine, Kocasinan’a ve Kayseri’ye hayırlı uğurlu olsun” dedi.