E-Belediye

Çözüm Merkezi
E-İmar
Talep Sorgulama
Borç Ödeme
Asfalt Çalışmaları
Kurs Kayıt
Vefat İlanları
Kent Rehberi

KOCASİNAN BELEDİYESİ, SOSYAL PROJELERİYLE GÖNÜL KÖPRÜLERİ KURUYOR

Kocasinan Belediyesi, 2017 yılında hayata geçirdiği ‘Kocasinan Gönüllüsü Projesi’ ile bu zamana kadar ihtiyaç sahibi 93 bin 908 kişiye ulaştı. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, sosyal sorumluluk projeleriyle gönül belediyeciliğinin en güzel örneğini sergilediklerini söyledi.

İnsan ve sosyal odaklı projeler geliştirdiklerini belirten Başkan Çolakbayrakdar, özellikle Kocasinan Gönüllüsü Projesiyle devletin şefkat elini, vatandaşlara doğrudan yansıtılarak yardımseverlik, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusunun daha çok pekiştirilmesine katkı sağladıklarını ifade etti. Projenin işleyişi hakkında bilgiler veren Başkan Çolakbayrakdar, “Kocasinan Gönüllüsü projesiyle hayırseverler ve ihtiyaç sahipleri arasında gönül köprüsü kuruyoruz. Proje çerçevesinde hizmete sunduğumuz İkinci El Eşya Toplama ve Dağıtım Merkezi ve Sosyal Market ile ihtiyaç sahiplerine ulaşıyoruz. Proje ile ihtiyaç fazlası durumundaki mobilya, beyaz eşya, kıyafet ve oyuncak gibi ürünleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Mahalle muhtarlıkları başta olmak üzere 2 farklı AVM’ de açılan İhtiyaç Fazlası Eşya Toplama noktası ile belediye bünyesinde hizmet veren sosyal tesislerden getirilen eşyalar İkinci El Eşya Toplama ve Dağıtım Merkezine ulaştırılıyor. Ayrıca projeye dahil olmak isteyen sivil toplum kuruluşları da topladıkları ikinci el mobilya, beyaz eşya, kıyafet ve oyuncak gibi ürünlerin bulunduğu adresleri Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bildiriyor. Böylece ikinci el eşya toplama ekibi, verilen adreslerden eşyaları belirlenen tarih ve saatte alarak, ikinci el eşya toplama merkezine ulaştırıyor. Burada eşyalar,  çeşitlerine ve kullanılabilirlik durumlarına göre ayrılıyor. Kullanılmayacak durumda olan ürünlerin ise tadilatları yapılıyor, yıkanıp ütülenen eşyalar daha sonra tezgahlardaki yerlerini alıyor. Mobilya, beyaz eşya gibi ürünler ise ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılmak üzere depolama alanlarına götürülüyor." diye konuştu.

Sosyal Market kısmında ise çeşitli kriterlere göre belirlenen vatandaşların giysi ihtiyaçlarının karşılandığını belirten Başkan Çolakbayrakdar, sözlerine şöyle devam etti; "İlçe sakinleri, ‘Dost Eli’ diye adlandırdığımız karta yüklenen puanlarla Sosyal Market’ten ihtiyaçları doğrultusunda istedikleri ürünleri seçerek alabiliyorlar. Şu anda tekstil ağırlıklı ürünlerin yer aldığı marketin, dayanıklı tüketim gereçleri ve gıda gibi çeşitli ürünlerle genişletilerek, daha geniş yelpazede hizmet vermesini planlanıyoruz. Bütün amacımız; şehrimizde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın gönüllerine dokunacak hizmetler üretebilmektir. Bundan dolayı projenin ilerlemesinde katkı sağlayan tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyorum.”

Başkan Çolakbayrakdar, sosyal projelerle gönül belediyeciliği uygulamasını en iyi şekilde yerine getirdiklerini sözlerine ekledi.