E-Belediye

Çözüm Merkezi
E-İmar
Talep Sorgulama
Borç Ödeme
Asfalt Çalışmaları
Kurs Kayıt
Vefat İlanları
Kent Rehberi

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR, “GELECEĞE KALICI VE KIYMETLİ ESERLER BIRAKMAK GEREKİYOR"

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Mimar ve Mühendisler Grubu tarafından düzenlenen ‘Mimari Yapılarda Su Yalıtımı’ konulu programa katıldı. Programda konuşan ve kendisi de bir İnşaat Mühendisi olan Başkan Çolakbayrakdar, hayatın her alanında yer alan mimar ve mühendislerin; işlerini iyi yaptıkları takdirde gelecek nesillere kalıcı ve kıymetli eserler bırakabileceklerini söyledi.

Kocasinan Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen programa; Başkan Çolakbayrakdar’ın yanı sıra Yalıtım Uzmanı Jozef Bonfil, Mimar ve Mühendisler Grubu Kayseri Şube Başkanı Fatih Kaya, mimar ve mühendisler ile davetliler katıldı.

Kocasinan Belediyesi Meclis Salon’unda yapılan toplantıda konuşan Başkan Çolakbayrakdar, mimari yapılarda su yalıtımının önemli bir konu olduğunu belirterek, “Gerek yol, kaldırım ve çevre düzenlemesi gibi çalışmalar gerekse binalar, köprüler, yollar ve 3 boyutlu yapılaşmalar hassasiyet gerektirmektedir. Bundan dolayı mühendis ve mimarlar; işlerini ne kadar iyi yapan bir ekip olur ise şehrin içindeki bu yapılaşma da o kadar kaliteli olur ve bizden sonraki nesillere kalıcı eserler bırakacak şekilde kıymetli olur. Yurt dışındaki farklı ülkelerde 50-70 ve 100 yıllık yapıları korumaya çalışıyorlar. Ülkemizde ise 20-30 ve 50 yıllık yapılarla ilgili çalışmalar yürütülerek, ‘Bunları nasıl değiştirebiliriz’ veya ‘Bunlardaki sorunlardan nasıl kurtulabiliriz’ gibi yeniden bir mühendislik çalışması yapılmaktadır. Ama iş başında bir mühendislik hizmeti alınmış olsa ve teknik olarak bütün detaylarıyla birlikte çözümlenmiş olarak hayata geçmiş olsa bizlerdeki yapılar da 50 ve 100 yıl ayakta kalabilir. Özellikle inşaat mühendisliği hayatın her alanındadır. Yürüdüğünüz yollardan tutun da yaşadığınız binalara kadar her yerde bir mühendislik kültürü vardır. Bundan dolayı Kayseri gibi bir şehirde yaşamak büyük bir fırsattır. Şehrimize aşık olan biri olarak, Kayseri’nin güzelliklerinden istifade etmek çok önemlidir.” ifadelerini kullandı.

Mimar ve Mühendisler Grubu Kayseri Şube Başkanı Fatih Kaya ise katkılarından dolayı Başkan Çolakbayrakdar’a teşekkür etti.

Program, Yalıtım Uzmanı Jozef Bonfil’ın yapılarda su yalıtımıyla ilgili bilgi vermesiyle sona erdi.