E-Belediye

Çözüm Merkezi
E-İmar
Talep Sorgulama
Borç Ödeme
Asfalt Çalışmaları
Kurs Kayıt
Vefat İlanları
Kent Rehberi

Orta Yol

 


      Tuna Caddesiyle Oymaağaç Mevki arasında uzanacak Orta Yol Projesi için çalışmalara başladı , Orta Yol içindeki Sarımsaklı Kanalının 4,5 kilometrelik bölümünü betonarme perdeyle ıslah edip koruma altına alınacaktır.

 

       Orta Yolu Kayseri trafiğini rahatlatmak amacıyla hizmete açılması planlanıyor. , Orta Yol, Kuzey Çevreyolu ile eski çevreyol arasında 17 kilometrelik yeni bir aks olacak. İlk adımda Orta Yolun takip ettiği Sarımsaklı Kanalının, Kuzey Çevreyolu ile Bölge Hastanesi arasındaki 4,5 kilometrelik bölümünü beton perdeyle koruma altına alınacaktır. Bunun  ihalesini de 17 Eylül 2014 tarihinde yapacağız. Sarımsaklı Kanalının bu bölümünü yıl sonuna kadar, geri kalan bölümünü ise 2015 yılının ortalarına kadar tamamlanacaktır. Ayrıca Sarımsaklı Kanalının Havaalanı Yolu ile Bağdat Caddesi arasındaki bölümünün yan beton perdeleri daha önce yapılmıştı. Biz bu bölümün toprak olan zeminini de beton kaplanacaktır.

 

       Orta Yol 30 metre genişliğinde olacaktır, Bu alternatif yolla Organize Sanayi Bölgesi ve Serbest Bölgeye doğrudan ulaşılabilecektir. Kuzey Çevreyolu, trafik akışı rahat ancak oldukça uzak bir mesafede yer alıyor. Kent merkezinde kalan eski çevreyolu ise kısa mesafede ancak trafik yoğunluğu çok fazla. Biz, bu iki yolun ortasına bir Orta Yol planı yapıldı. Kavşakları az, daha akıcı seyir imkanı bulacağız. İmar hareketliliği ve sakin trafik akışı da sağlayacak Orta Yol, umuyorum ki önümüzdeki 10 yıllara hitap edecek. Bu sayede Ambardan şehir merkezine ulaşmak sadece 15 dakika gibi bir süre alacak.

 

        Kocasinan Belediyesi tarafından yapımına başlanan Orta Yol, Tuna Caddesi girişinden başlayıp Havaalanı yolu ve Mustafa Kemal Paşa Bulvarına kadar açılan Ihlamur Caddesiyle devam edip Sarımsaklı Kanalını izleyerek Oymaağaç Mevkiine ulaşacak.