YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI AŞÇI YARDIMCISI

YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI AŞÇI YARDIMCISI

Programın Amaçları

Aşçı Yardımcısı kurs programını bitiren bireyin,

  • Besin öğelerini ve besin gruplarını dikkate alarak porsiyon miktarlarını tespit etmek
  • Ulusal ve uluslararası mevzuata göre toplu gıda üretimi yapılan yerlerde gıda, çalışma ortamı ve ekipmanlarının hijyenini sağlamak
  • Hijyen kurallarına ve işlem sırasına göre elde ve makinede bulaşık yıkamak ve bulaşık sonrası çöpleri atmak
  • Sebzeleri hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun olarak pişirmeye hazırlamak
  • Uluslararası pişirme usullerine göre sebze garnitürlerini çeşitli tekniklerde pişirmek
  • İstenilen kıvam, renk, lezzet ve görünümde fond, lezzet verici karışımlar ve çorbaları reçeteye uygun hazırlamak
  • .Reçetesine uygun şekilde istenilen kıvam, renk, lezzet ve görünümde Türk mutfağına özgü komposto ve hoşafları hazırlamak için gerekli bilgi ve beceriye sahip olması amaçlanmaktadır.

 

Aşçı Yardımcısı Kursu Modülleri

  • Besin Öğeleri Ve Besin Grupları
  • Hijyen Ve Sanitasyon
  • Bulaşık Yıkama Ve Çöp Atımı
  • Sebzeleri Pişirme Ve Atma
  • Fond Ve Temel Çorbalar
  • Yumurta Pişirme
  • Kolay Hamur İşleri
  • Uluslararası Özel Çorbalar
  • Temel Sos Ve Türeyenler
  • Patates Garnitürleri
  • Etlerin Hazırlanması
  • Et Pişirme
  • Balıklar Ve Su Ürünleri
  • Salata Ve Salata Sosları

    PASTACI YARDIMCISI

    Programın Amaçları

    Yaş Pasta Yapımı Kurs Programı’nı bitiren bireyin;

  • Sağlık ve hijyen kurallarına uygun olarak kişisel bakımını yaparak çalışmaya hazır hale gelmesi,
  • Sanitasyon ve hijyen kurallarına uygun olarak bulaşıkları yıkayabilme ve çöpleri ortamdan uzaklaştırabilmesi,
  • Besin öğelerini içeren besin kaynaklarını seçerek gruplandırabilme ve beslenme ilkelerine göre günlük menü listesi hazırlayabilmesi,
  • Çırpılarak hazırlanan hamur işlerini tekniğine ve hijyen kurallarına uygun olarak hazırlayabilmesi,
  • Tekniğine ve ürünün özelliğine uygun krema, sos ve şurup hazırlayabilmesi,
  • .Jöle, şekerleme ve çikolataları çeşitlerine ve özelliklerine uygun olarak ürünlerde en etkili ve verimli şekilde kullanabilmesi,
  • Tekniğine uygun olarak yaş pastalar hazırlayabilmesi,
  • Dekoratif tekniklerle pasta süsleyebilmesi,
  • Tekniğine uygun olarak pastalara çeşitli süslemeler yapabilmesi amaçlanmaktadır.
  •  

    Pastacı Yardımcısı Kursu Modülleri

  • Çalışanların İş Sağlığı Ve Güvenliği
  • Kişisel Bakım İşe Hazırlık
  • Hijyen Ve Sanitasyon.
  • Bulaşık Yıkama Ve Çöp Atımı.
  • Besin Öğeleri 16 Besin Grupları
  • Çırpılarak Yapılan Hamurlar.
  • Krema, Sos Ve Şuruplar
  • Jöle, Şekerleme Ve Çikolatalar
  • Yaş Pastalar
  • Dekoratif Tekniklerle Pasta Süsleme.
  • Süsleme Uygulamalar
Belediye Yazılımı: Medya İnternet™ - Belediye Sitesi Kulga © Tüm Hakları Saklıdır.