E-Belediye

Çözüm Merkezi
E-İmar
Talep Sorgulama
Borç Ödeme
Asfalt Çalışmaları
Kurs Kayıt
Vefat İlanları
Kent Rehberi

KOCASİNAN AKADEMİ MİMARSİNAN TESİSİNİ BAKAN ÖZHASEKİ AÇTI

Kocasinan Belediyesi tarafından yapılan Kocasinan Akademi Mimarsinan tesisinin açılışı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımıyla gerçekleştirildi. Programa; Bakan Özhaseki ve Başkan Çolakbayrakdar’ın, Türkiye’de en yaşlı okuma yazma kursiyerlerinden biri olan 86 yaşındaki Ayşe Demirel’in sertifika vermesi damga vurdu.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar'ın ev sahipliğinde, Kocasinan Akademi Mimarsinan Tesisinde düzenlenen açılış törenine; Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, AK Parti Kayseri Milletvekilleri İsmail Tamer ve İsmail Emrah Karayel, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, ilçe belediye başkanları, davetliler ve bölge sakinleri katıldı.

Törende bir konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, “Böyle bir modern tesisi ve pazar yerini bölge sakinlerinin hizmetine sunduğu için değerli Başkanımız Ahmet Çolakbayrakdar’a teşekkür ediyorum. Bölgeye hem pazar yeri hem de sosyal bir tesis kazandıran Başkanımızın, Cenab-ı Allah; hizmet ömrünü uzun etsin ve bundan sonrada güzel işler yapmayı nasip etsin. Tesisi, mahallelerimiz güle güle kullansın” dedi.

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer ise Kayseri’ye modern bir tesis kazandırdığı için Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’a teşekkür ederek, sosyal belediyeciliğin en büyük örneği olduğunu vurguladı.

Vali Süleyman Kamçı da tesisin mahalle sakinlerinin yaşamlarına değer katacağını ifade etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise insana hizmet noktasından Kocasinan Akademi’nin çok önemli görev üstlendiğini belirterek, “Kocasinan Belediyesi tarafından yapılan tesisin ve pazar yerinin hayırlı olmasını diliyorum. Bölge sakinlerine böyle bir hizmet sunduğu için Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’a teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar da Türkiye’ye örnek bir ilçe oluşturmak için gece-gündüz demeden çalıştıklarını vurgulayarak, Kocasinan Akademi ile dünya standartlarında hizmet verdiklerini vurguladı. Kayserililere daha iyi hizmet sunabilmek için yoğun gayret sarf ettiklerini belirten Başkan Çolakbayrakdar, “Göreve başladığımdan itibaren mahalle mahalle gezerek, vatandaşlarımızın taleplerini dinliyoruz. Öncelik olarak vatandaşlarımızın beklentisini yerine getirmektir. Bizler vatandaşlarımızın isteklerini yerine getirirken bir yandan da yeni ve farklı projeleri hayata geçiriyoruz ve bu hizmetlerimizi artırarak devam ediyoruz. Bu çerçevede Kocasinan Akademi çatısı altında 7’den 70’e herkesin içerisinde kendine yer bulabildiği; spor etkinliklerinin yapıldığı, kültürel faaliyetlerin olduğu, sanatsal yeteneklerin gün yüzüne çıktığı, yeni yeni becerilerin kazanıldığı, eğitim ve öğrenim programlarının yürütüldüğü dinamik bir çalışmayı özverili bir şekilde yürütüyoruz. Mahallemizin ihtiyaç duyduğu kapalı pazar yeri de bu proje ile hemşerilerimizin hizmetine sunulmuştur. Burada pazarcı esnafımız, iyi bir ortamda ticaret yaparken, vatandaşlarımızda aynı şekilde huzurlu bir ortamda alış-veriş yapabilme imkanına sahip oldu” ifadelerini kullandı.

İlçenin çehresini değiştirecek projelere imza attıklarını vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, “Bu çerçevede 2 tanesi kırsal mahallelerimizde olmak üzere toplam 15 sosyal tesisi ilçemize kazandırdık ve bunlara ilave 5 yeni tesis de yapacağız. İnşallah sağlıkla onlarında açılışlarını birlikte yapmak nasip olur diye dua ediyoruz. Bütün gayretimiz, içinde yaşadığımız mahallerimizin değerini artırmak, hemşerilerimizin hayatını kolaylaştırmak ve insanımızı daha mutlu etmektir. Bunun içinde bu ve benzer projelerin zamanla her mahallemizde yaygınlaşarak devam edeceğinin müjdesini buradan vermek istiyorum. Sosyal tesisimizin ilçemize, şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Özhaseki, Başkan Çolakbayrakdar ile birlikte Okuma Yazma Seferberliği kapsamında Kocasinan Akademi’de açılan kursa katılarak, Türkiye’de en yaşlı kursiyerlerinden biri olan 86 yaşındaki Ayşe Demirel’in sertifikasını verdi. Ardından protokol üyeleri, tesisin açılışını yapmasıyla program sona erdi.