E-Belediye

Çözüm Merkezi
E-İmar
Talep Sorgulama
Borç Ödeme
Asfalt Çalışmaları
Kurs Kayıt
Vefat İlanları
Kent Rehberi

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR, “YEREL DEĞERLERİMİZİ, GELECEK NESİLLERİMİZE AKTARIYORUZ”

Kocasinan Belediyesi tarafından Yemliha Mahallesi’nde geleneksel hale getirilen Yamula Patlıcanı Tanıtım etkinliğinin bu yıl 17.’si gerçekleştirildi.

Coğrafi işaret belgesiyle tescillenen Yamula patlıcanının tanıtımı için düzenlenen etkinlik, Kızılırmak nehrinin kenarında gerçekleştirildi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe; Önceki Dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Kaymakamı Mustafa Kılıç, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun, Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Övüç, Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Emine Timoçin, AK Parti Kocasinan İlçe Başkanı Hüseyin Okandan, kamu kurum kuruluşların temsilcileri ile davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Tören öncesi patlıcan tarlasında çiftçilerle birlikte hasat yapan Başkan Çolakbayrakdar, çiftçiler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Sonrasında sokak oyunları şenliğiyle renkli görüntülerin yaşandığı etkinlikte, Türk Halk Müziği’nin ünlü isimlerinden Namık Kemal Bilgin’in konseriyle keyifli anlar yaşandı. Kayserililerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, mehteran dinletisinin ardından protokol konuşmalarıyla devam etti.

Törende bir konuşma yapan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kayseri’nin her bir köşesinin kendine has özellik ve değerleriyle ön plana çıktığını belirterek, “Kocasinan’ın her birinin, Yemliha gibi farklı özellikleri var ama Yemliha mahallemiz patlıcanıyla meşhur. Mahallelerimize ait değerleri yaşatmak için bu ve buna benzer etkinlikler düzenliyoruz. Özellikle tarımla uğraşan mahallelerimizin kendince farklı güzellikleri ve değerleri var. İnşallah bu değerleri bizden sonraki kuşaklara aktaracağız.” diye konuştu.

Yemliha Mahallesi’ne yapılan yatırımlarla mahallenin değerine değer kattıklarına dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Diğer mahallelere olduğu gibi Yemliha Mahallesi sakinlerine de daha güzel hizmetler sunabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Çalışmalar kapsamında Yemliha Mahallemizin yolu, Büyükşehir Belediyesi tarafından asfaltlandı. Ayrıca mahallemize yeni meydan, kapalı pazar yeri ve yeni yollar kazandırdık.  Özellikle yapmış olduğumuz girişimlerle buraya doğalgazın gelmesini sağladık. Bu noktada bakanlarımıza ve milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Bu güzelliklerin Mahzemin ve Ebiç’e ulaşması içinde gayret ediyoruz. Her bir mahallemizde hizmeti, vatandaşlarımızın ayağına götürmeye çalışıyoruz.  Hemşehrilerimin yaşadığı yerde mutlu etmenin gayreti ve çabası içindeyiz. Bütün gayretimiz, vatandaşlarımızın mutluluğu içindir.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yemliha sakinlerine selamlarını ileterek, “Bir hekim olarak söylüyorum. Patlıcanın tıbbı faydaları çoktur. Özellikle patlıcan nikotinin düşmanıdır. Sağlıklı bir sebze olan patlıcanı bu faydalarından yararlanmalarını tavsiye ediyorum. Bu doğrultuda Kayseri’nin güzel yemeklerini dünyaya tanıtmak için yakın zamanda gastronomi ile ilgili çalıştay yaparak, festivaller düzenleyeceğiz. Bu vesile ile Ahmet Çolakbayrakdar kardeşimle birlikte dayanışma içerisinde Kocasinan’ımıza ve diğer 16 ilçenin bir abisi olarak el ele gönül gönüle veriyoruz ve Kayseri’ye hizmet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Önceki Dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız da geleneksel bir ürünün böylesi bir etkinlikle tanıtılması için gayret eden Başkan Çolakbayrakdar’a teşekkür etti.

Protokol konuşmalarının ardından yaz döneminde kurslara katılan öğrencilere sertifika verildi. Jet ski gösterisiyle nefes kesen etkinlik, Yamula’nın meşhur patlıcanından yapılan yemek ikram edilmesiyle sona erdi.