E-Belediye

Çözüm Merkezi
E-İmar
Talep Sorgulama
Borç Ödeme
Asfalt Çalışmaları
Kurs Kayıt
Vefat İlanları
Kent Rehberi

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR, “KOCAFEST İLE TEKNOLOJİK DONANIMLI AKILLI ŞEHİRLER VE YENİ TÜRKİYE İNŞA EDECEĞİZ”

-KOCASİNAN’DA SINIR TANIMAYAN TEKNOLOJİ FESTİVALİ BAŞLADI

Kocasinan Belediyesi, Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle ortaokul ve liseli öğrencilerine yönelik düzenlenen ve toplam 235 takımın, 12 farklı kategoride yarışacağı Kocasinan Teknoloji Festivali (KOCAFEST) başladı. Büyük ve Güçlü Türkiye için gençlerin büyük ümit vadettiğini vurgulayan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar. KOCAFEST sayesinde gençlerle birlikte hem akıllı şehirler kurgulayacaklarını hem de Türkiye’yi geleceğe taşıyacak teknolojik donanımlı yeni bir Türkiye inşa edeceklerini söyledi.

Kayseri Dünya Ticaret Merkezi Fuar Alanı’nda düzenlenen KOCAFEST Festivali programına; Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan Kaymakamı İlhan Abay, Kayseri İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, AK Parti İl Başkanı Fatih  Üzüm, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Meral Koşar, sivil toplum kuruluşları, il müdürleri, oda başkanları, meclis üyeleri, muhtarlar, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, meclis üyeleri, öğretmenler, öğrenci ve aileleri ile vatandaşlar katıldı.

Kocasinan Belediyesi olarak hayatın her alanında yer aldıklarını vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, “Sınır tanımayan teknoloji festivalimiz KOCAFEST’in bu yıl üçüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Üç yıl önce başlamış olduğumuz bir etkinlikte bugün üçüncüsünü gerçekleştirmiş olmak hakikaten farklı bir keyif. Karşımızda ülkemizin, şehrimizin ve istikbalimiz evlatlarımızı görüyor olmak, onlarla birlikte aynı atmosferi paylaşmak, aynı heyecanı ve duyguları paylaşmak bambaşka bir şey. Buradaki amacımız, pırıl pırıl gençlerin eğlenerek teknolojiyle buluşması ve neler yapabileceklerini tabiri caizse yedi düvele göstermeleriydi. Geldiğimiz noktada çocuklarımızın neler yaptığını görüyoruz. Biz bir belediyeyiz. Belediye olarak rutin kendi alanımızda yaptığımız işlerin her alanında en iyisini yapmanın gayreti içerisindeyiz. Hayatı kolaylaştırmak için ne yapılması gerekiyorsa hepsini en iyi şekilde yapmanın gayretindeyiz. Ama en büyük kaygımız, gençlerimizdir. Gelecekte emanet edeceğimiz çocuklarımızdır. Onların daha donanımlı yetişmelerini sağlamak için imkânlar sağlayabilmektir. Bunun için bu festivalleri yapıyoruz ve gençlerimize fırsat verebilmenin önünü açıyoruz. Eğitimde fırsat eşitliği sağlıyoruz. Önceliğimiz, istikbalimiz olan gençlerimiz, çocuklarımızdır. Gençlerimize hangi alanda imkan tanıdıysak yüzümüzü ak çıkarttılar ve başımızı dik ettiler. Geleceğin Türkiye’si için en iyisini biz yaparız dediler ve yapıyorlar. Biz istiyoruz ki teknoloji artık hayatın bir parçası. Gündelik hayatın her alanında olan teknoloji bağımlı değil de teknoloji hayatı kolaylaştıracak şekilde kullanılsın diye kaygısı içerisindeyiz. Artık şehirlerin akıllı şehir diye tabir ettikleri döneme doğru gidiyoruz. Akıllı şehirlerin kurgulanmasının temelinde burası başlıyor. Gençlerimizin ve çocuklarımızın bu şehir donanımını kurgulayacak şekilde yetişmeleri gerekiyor. O zaman bizim yapmamız gereken çocuklarımıza daha fazla imkânlar sağlamak ve fırsat vermektir. Bu noktada gençlerle birlikte hem akıllı şehri kurgulamak hem de Türkiye’yi geleceğe taşıyacak teknolojik donanımlı inşa edeceği yeni bir Türkiye’yi inşa etmektir” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ise TEKNOFEST’in yolu Kocasinan Belediyesi’nin yapmış olduğu KOCAFEST’ ten geçtiğini vurgulayarak, “Öncelikle bu anlamlı çalışmayı yaptığından dolayı başkanımızı tebrik ediyorum. Bilim ve teknoloji ışığında geleceğin ışığı olan TEKNOFEST’e taşıyan KOCAFEST’e katılan gençlerimizi tebrike diyorum. Kayseri’ye yakışan bu tur etkinliklerin bilim ve teknoloji ışığında geleceğin gençlerini daha iyi noktalara taşımak için el ele gönül gönülle vermek suretiyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek de Kocasinan Belediyesi’nin dinamik bir belediyecilik hizmeti verdiğini ifade ederek, “Kocasinan’da Ahmet Çolakbayrakdar’ın büyük destekleri, çalışması ve projesiyle KOCAFEST gibi bir gerçek var. Artık Kocasinan’da teknolojiyle yarışan, üreten ve bir an önce o gün gelsin diye beklenen KOCAFEST var. Kayseri Valisi olarak KOCAFEST’in burada olmasından dolayı çok büyük mutluluk duyuyorum. Çünkü Kayseri’nin çalışan vatansever gençleri, teknoloji yarışmalarına çok yakışıyor ve buradan çok başarılı çalışmalara imza atacak gençlerin çıkacağına inanıyorum. Yarışma başlasın diyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yarışmaya katılan 235 takımın proje masaları gezilmesiyle program sona erdi.  235 takım, 12 farklı kategoride yarışacağı ve 3 gün boyunca sürecek olan KOCAFEST’e dereceye giren öğrencilere 25 Mayıs Cumartesi Günü ödüller verilecek. KOCAFEST’e katılan takımlar;  Çizgi İzleyen (Temel Seviye), Çizgi İzleyen (İleri Seviye), Hızlı Çizgi İzleyen, Tasarla- Çalıştır, Yumurta Toplama (Caretta Caretta), Labirent Çözen (Temel Seviye), Labirent Çözen (İleri Seviye, Tozkoparan Robot (Temel  Seviye), Hackhaton, LEGO, Mini Sumo, İHA (Ortaokul ve Lise) olmak üzere toplam 12 kategoride yarışacak.