E-Belediye

Çözüm Merkezi
E-İmar
Talep Sorgulama
Borç Ödeme
Asfalt Çalışmaları
Kurs Kayıt
Vefat İlanları
Kent Rehberi

DÜNYANIN ÜÇ BÜYÜK FESTİVALİNDEN BİRİ OLAN DRAGON FESTİVALİ BAŞLADI

"KAYSERİ'NİN DENİZİNDE SU SPORLARININ HER ÇEŞİDİNİN YAPILABİLDİĞİNE ORGANİZASYONLA ŞAHİTLİK ETTİK”

Kocasinan Belediyesi’nin Uniplay Summer Fest İşbirliği ile Kayseri’nin denizinde ilk kez düzenlediği, dünyanın üç büyük festivalinden biri olan Dragon Festivali’ başladı. Kamu ve özel kurumlardan oluşan 36 takımın kıyasıya mücadele ettiği etkinliğe hem şehir dışından hem de Kayseri’den vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kano yarışmalarını başlatan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kayseri’nin denizinde su sporlarının her çeşidinin yapılacağını organizasyonla şahitlik ettiklerini belirterek, Kuşçu’nun yakın zamanda herkesin ilgi gösterebileceği alternatif bir aktivite merkezi olacağını söyledi.

Hafta sonunu Kuşçu Marina’da geçirmek isteyen binlerce vatandaş, Kuşçu’ya akın etti. Vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılanan Başkan Çolakbayrakdar, “Hemşehrilerime hizmet etmek, mutluluğunu artırmak ve onların hayatını kolaylaştırmak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Kocasinan Belediyesi olarak sosyal hayatı canlandırmak için birçok projeye imza attıklarını vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, “Öncelikle katılan tüm takımları tebrik ediyorum. Bu organizasyon Kayseri’de ilk defa yapılıyor. Kuşçu’da böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmanın gururun yaşıyoruz. Yamula Barajı, elektrik ve tarıma büyük katkısı olmasına rağmen sosyal hayatı canlandırabilmek içinde zaman zaman yapmış olduğumuz etkinlerden bir tanesi de bu oldu. Bu festival ile Kayseri’mizde su sporlarına bayağı bir merakı olan arkadaşlarımızı gördük. İl organizasyonda 36 takım olması değerli ve önemlidir. Bunun yanında su sporları için bölgeye kazandırdığımız tesisin açılışını da yakın zamanda yapacağız. Yelken, kano gibi başka su sporları dalında bir altyapı oluşturmuş olacağız. Kuşçu’nun tanıtımının yanı sıra şehrimizde hafta sonunu mutlu geçirmeleri için bu organizasyonlar önemlidir. Özellikle bölgeye çok ciddi manada ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmaları yapıyoruz ama arazinin elverişsiz olması nedeniyle zaman gerekiyor. Yoksa milyonlarca ağaç diktik ve bundan sonra inşallah daha yeşil Yamula olacak” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından yarışmaları başlatan Başkan Çolakbayrakdar, tüm takımlara başarılar diledi. Yarışmanın ilk gününde 36 takımın sporcuları kürek çekip, kano yarışmasında kıyasıya mücadele etti.